Bilorientering Bilo Uppland

Inbjudan

Inbjudan Uppländska höstserien '09

Höstens datum | 2, 9, 16 & 24 oktober.
Nu startar serien! – Det finns plats för fler! Efteranmälan till Jesper tex. SMS 0707-91 46 88, epost jespereklund@bredband.net • Samlingsplats fredag 2 oktober är Vittinge församlingshem, vid Vittinge K:a. Följ vägskylt från Vittinge, utefter LV72/Salavägen. Välkomna! • Inbjudan & affisch

Prisutdelning kommer att ske för 2008 års serie i samband med AMK:s etapp.
Uppdatering | Startlista

Läs mer om bilorientering och vad som behövs kring bilen och utrustning för att börja tävla. Och sen kan du titta på en körorder för att värma upp. Har du nyligen tagit körkort är det just Bilorientering du och en polare ska prova på! Här har du också en liten introduktion till bilo om du är helt ny till sporten.

Läs nu inbjudan med etappinformation kring 2009 års upplaga av den klassiska Uppländska Bil-o serien. Skriv också ut affischer och sätt upp på skolan, klubben, hos din lokale apotekare, ICA – och framför allt på jobbet!

Finaletappen är även MSO-deltävling! Skepptuna MK arrangerar den sista etappen i höstserien. Inbjudan till finaletappen/MSO. | Aktuell MSO-ställning | MK Orions etapp kommer att innehålla en egen B-bana, den passar även bra för A-åkare som vill träna lite extra!

Så nu har du haft en stor del av sommaren på dig att pricka in dessa fredagar och lördag i kalendern, ordna hem licensen i god tid, tvätta bort fjolårets tävlingsdamm – samt ragga ihop fler goda kamrater att tampas med i skogen!

Licenser. Bilorienteringarna är öppna för Prova Bilsport (för nybörjare utan licens, kräver dock att du har en egen giltig olycksfallsförsäkring – ni åker utan tidtagning och utom serietävlan) med en startavgift på 200 SEK/etapp, samt licensierade B-, C-kartläsare med nationell licens som tävlar om seriepoäng i respektive klass, startavgift 250 SEK/etapp. A-kartläsare får delta utom tävlan. • Nytt för 2009 är PR-Event 8-licens som gäller för åtta tävlingar under innevarande år. Denna licens kommer att kosta 250 SEK och berättigar till tävlande i C-klassen. | Läs mer om licenserTidtagning. Kommer att ske med Sportident. Tag gärna med egen Sportident-pinne om du har en sådan.

Välkomna i höst! – hälsar vi som arrangerar bil-o i Almunge MK, MK Orion, Rasbo MK och Skepptuna MK.

Lillkyrkasnurren: SM2 '09 & MSN

Nästa tävling i SM-serien '09 och Mellansvenska nybörjarserien. Kom och snurra för tusan!
Inbjudan till Nora MK:s LillkyrkasnurrenSeedning 2009-1

Villospåret VII: SM1 '09

Rasbo MK välkomnar er till SM-deltävling lördagen den 9:e maj. – Anmälan till Jesper, epost jespereklund@bredband.net

Uppdatering: Här finner du nu PM1 och Startlista inför helgens SM-drabbning. Återigen varmt Välkomna!

InbjudanPM1 & Startlista

Mellansvenska nybörjarserien '09

Missa inte SBOK:s tävling den 2/5!

Mellansvenska nybörjarserien är en C-serie som går i vår. En biloserie som passar ypperligt om du uppskattar vår Uppländska höstserie. – A, B, och Nybörjare (PB) kan åka utom tävlan.

28/3, Ämhults MK, del 1 – även MSO-deltävling.
4/4, Västerås MS, del 2 •
inställd
18/4, Kolsva MS, del 3 •
inställd
2/5, Södertörns BOK, del 5
13/6, Nora MK, del 4 •
flyttad från 25/4

Inbjudan MSN

NEZ-S prerace '08

Invitation to the NEZ-participants for the Films MK:s prerace in Vendel on friday 26:th of September. Update 080924 | Startlist080929 | Results
>> Läs mer

Inbjudan till 40:e Upplandsserien!

Den Uppländska biloserien – för 40:e gången!


Nu är det dax! Första etappen fredag 28:e september ute på Väddö IOGT-NTO, Västernäs kl.19:30. Anmäl dig nu till jespereklund@bredband.net – eller gsm.0707-91 46 88.

Läs mer om bilorientering och vad som behövs kring bilen och utrustning för att börja tävla. Och sen kan du titta på en körorder för att värma upp.

Här finner du kompletta
inbjudan med etappinformation kring 2007 års upplaga av den klassiska Uppländska Bil-o serien. Skriv också ut affischen och sätt upp på skolan, klubben, hos din lokale apotekare eller ICA, och framför allt på jobbet! Vi vill bli fler som åker!

Finaletappen är även MSO-deltävling! Films MK arrangerar den sista etappen i höstserien. Den ingår alltså även i MSO-serien. PB har en bana. C-åkare kan välja mellan att åka en bana som ingår i Uppländska höstserien – alternativt åka C+B-banan i MSO (som räknas in i B-serien för Upplandsserien och de första sträckorna ingår i Upplandsseriens C-klass också.) Även en A-bana för MSO kommer det vara. – Se senare separat inbjudan till Finaletappen/MSO.

bilojeppe

bilden |  Riktigt så här liten får man inte vara som förare, och som kartläsare får man börja från 9 års ålder i målsmans sällskap. För övrigt är det eder egen redaktör på bilden i farsans bilobil när det begav sig under 70-talet. Se fler sköna bilder i vårt arkiv.

Så nu har du haft
hela sommaren på dig att pricka in dessa fredagar och lördagar i almanackan, ordna hem licensen i god tid, piffa upp tävlingsbilen samt ragga ihop fler goda kamrater att tampas med i skogen!

Licenser. Bilorienteringarna är öppna för Prova Bilsport (nybörjare utan licens) utom serietävlan, licensierade B-, C-kartläsare med nationell licens som tävlar om seriepoäng i respektive klass. • Prova Bilsport-kartläsare får ej åka C-bana, skaffa istället en Debut-licens som gäller även för denna bana. Debutlicens söker du via din motorklubb/SBF till ett lägre pris än C-licens, och du kan lösa debutlicens om du inte har haft en nationell licens under de senaste fem åren. En debutlicens ger ej poäng vid eventuellt deltagande i DM- eller SM-tävling. • I mån av plats kan även A-kartläsare deltaga utom tävlan i serien. • PB-banlängden är kortare än B-, C-bana.

Om du åkte någon av våra hösttävlingar under 2005 eller 2006 som PB – kan du nu passa på att ansöka om en riktig C-licens.
Skriv ut blanketten här från SBF:s sida, Den ska någon av oss som arrangerar skriva under på att du har genomgått utbildning (vilket du ju har gjort på våra PB-genomgångar med Anders och Sten). Efter det måste din motorklubb skriva under och stämpla dokumentet – för att sedan skicka in den till SBF för behandling. Ring Sölve 0709-97 30 92, Jesper 0707-91 46 88, Anders 0703-15 24 63 när du behöver få påskrivet från oss som arrangörer.

Välkomna i höst! – hälsar vi som arrangerar bil-o i Almunge MK, Films MK, MK Orion, Rasbo MK och Skepptuna MK.

Startlista för Villospåret VI – MSO

Rasbo MK inbjuder härmed till Villospåret VI den 15:e september 2007 i Tobo. Det blir en MSO-deltävling med kort och lång bana. Den korta banan är ett utmärkt tillfälle för dig som är nybörjare eller innehar C-licens att värma upp inför vår Höstserie som börjar den 28:e.

Anmäl er nu! j
espereklund@bredband.net

Till inbjudan & Startlista

April-april#5

Ludvika MS & Kolsva MS inbjuder till sista etapp i April-april serien 2007. Även lång bana utom tävlan.

Se inbjudan

Leder C-serien inför sista etappen gör Rasbo MK:s Lars-Erik Lindell / Nils Lindell på 109p, 2:a är Anders S Karlsson/Anton Sävström, 88p och 3:a Leif Lindberg / Tobias Lindberg 85p.

April-april #3

21 april arrangerar Västerås MS tredje etappen i årets April-april serie. Perfekt om du vill prova på Bilorientering.

Läs mer

Extrarundan i Gimo 31 mars

Films MK arrangerar en bil-o tävling i Gimo-trakten Lördagen den 31 Mars. Välkomna!
Tävlingen ingår som andra deltävling i nybörjarserien April-april – i Ålands mästerskapsserie, Åländska deltagare tävlar i egna klasser – samt A, B, C, PB-klasser.


Inbjudan som pdf • Uppdaterad: Läs Thomas referat

Inbjudan till 39:e Upplandsserien

På fredag 29:e september börjar höstserien!
Ring Jesper om du glömt att anmäla dig; 0707-91 46 88.

Rasbo MK:
Startlista

Nu finner du här
inbjudan till 2006 års upplaga av den klassiska Uppländska Bil-o serien. Skriv också ut affischen och sätt upp på skolan, klubben eller jobbet!

Etapperna kommer att gå fredagarna 29:e september och 6, 13, 20, 27 oktober.

Så nu har du hela sommaren på dig att pricka in dessa fredagar i almanackan, ordna hem licensen i god tid, piffa upp tävlingsbilen samt ragga ihop fler goda kamrater att tampas med i skogen!

Licenser. Bilorienteringarna är öppna för Prova Bilsport (nybörjare utan licens) utom serietävlan, licensierade B-, C-kartläsare med nationell licens som tävlar om seriepoäng i respektive klass. • Prova Bilsport-kartläsare får ej åka C-bana, skaffa istället en Debut-licens som gäller även för denna bana. Debutlicens söker du via din motorklubb/SBF till ett lägre pris än C-licens. En debutlicens ger ej poäng vid eventuellt deltagande i DM- eller SM-tävling. • I mån av plats kan även A-kartläsare deltaga utom tävlan i serien. • PB-banlängden är kortare än B-, C-bana.

Passagerare är det tillåtet att ha med sig. Att förklara vad bilorientering är och vad det går ut på kan vara svårt att muntligen beskriva. En möjlighet är att då ta med passagerare i bilen. Detta finns beskrivet i Bil-o reglementet kapitel 1.2; ”Vid tävlingar som ej gäller NoM/Nez, SM eller DM får passagerare medfölja i utbildningssyfte. Sådan passagerare ska vara passiv och ej delta i tävlingens genomförande.” • Utnyttja denna möjlighet!

Välkomna i höst! – hälsar vi som arrangerar bil-o i Almunge MK, Films MK, MK Orion, Rasbo MK och Skepptuna MK.

Norasnurren NEZ/SM 2006

Here's the invitation to NEZ-Sweden 2006. It's hosted by Nora MK.
Read more in the
invitation | starting orders

NeZ-Cup ends after first four stages out of a total of seven stages.
- - - - - -
Här finner ni inbjudan till Nora MK:s Norasnurren SM2 och NEZ2.
Läs mer i
inbjudan | startlistor

NeZ-cup räknas på fyra första av totalt sju sträckor.

Villospåret V: Startlista & PM

Rasbo MK inbjuder härmed till Villospåret V den 23:e september 2006 i Uppsala. Det blir en MSO-deltävling med kort och lång bana. Den korta banan är ett utmärkt tillfälle för dig som är nybörjare eller innehar C-licens att värma upp inför vår Höstserie som börjar den 29:e.

Läs mer i
startlistan, PM1 och inbjudan. Välkomna! – Läs gärna lite referat från vårens bilo i väntan på att hösten anländer.

Anmäl dig nu till
jespereklund@bredband.net – eller ring 0707-91 46 88.

Bara två April-april etapper kvar

Nästa etapp i April-april-serien går i Kolsva den 2:a juni.
Efter det kör sen Ludvika MS vårens sista April-april den
9:e juni i Fagersta.

Anmäl dig nu på webbsidan! Eller ring Stefan Annala, Kolsva MS, för ytterligare upplysningar. Telefon 0706-15 11 62.

Nästa April-april

April-april den 7:e april blev inställt pga av dåliga vår-vägar. Tävlingen körs istället den 2:a juni.

Nästa etapp i April-april går i
Västerås den 21:e april, med start vid Västerås Motorstadion. Anmäl dig nu!

Efter det kör sen SBOK sitt
Vårtåget/April-april den 29:e april, en tävling som även är Mellansvensk mästerskapstävling, MSO för ABC-klass. Anmäl dig nu!

April-april 2006 • första tävling 10/3-06.

Kolsva MS , Rasbo MK , Södertörns BOK, Västerås MS och Ludvika MS
inbjuder till C-tävlingarna April-april under våren 2006.

Även
Prova-bilsport (nybörjare) välkomna, och övriga klasser i mån av plats och utom tävlan.

10/3 Kolsva MS, Andreas Lifh
www.kolsvams.com
24/3 Rasbo MK, Jesper Eklund
bilo.homeunix.org
7/4 Kolsva MS, Robert Annala
www.kolsvams.com
21/4 Västerås MS, Roger Lindholm www.kolsvams.com
29/4* SBOK, Anders Jansson/Marcus Claar
www.sbok.se
5/5 Ludvika MS, Thomas Henriksson www.kolsvams.com

*SBOK:s tävling är även MSO, A-B-C-PB.


Fullständig inbjudan som pdf.

Inbjudan till kartläsnings- och licenskurs för Bilorientering 2004.

Uppklassning från PB- till C-licens.

Licenskurs för introduktion till bilo – och uppklassning från förare/kartläsarlicens ProvaBilsport (PB) till klass C-licens kommer att hållas onsdag 27:e oktober 2004 (veckan mellan Skepptuna MK:s och MK Rimo:s etapper). Har du åkt i klass-PB under hösten kan du sen lösa ut licens till 2005 för att tävla i C-klassen.

Plats för kursen är Rasbo MK:s klubbhus, Gåvsta, Rasbo klockan 19.00. Upplandsserien står för kursavgiften.

Anmälan senast fredag den 22:e oktober 2004 till Jesper.

Vägbeskrivning: Åk till Rasbo ca. 1,7 mil öster om Uppsala utefter 288:an. Sväng höger efter Statoil i Rasbo mot Gåvsta 1>. Passera precis nedanför Rasbo kyrka på höger sida. Passera sedan skolan i Gåvsta, bygdegården samt äldreboendet på höger sida. Vid nästa korsning ligger ett rött hus rakt fram, det är klubbhuset (totalt 700 meter från väg 288.). Parkera på plan inne framför lokalen. Den vänstra entrédörren går till motorklubben. Hittar ni inte dit får ni ringa när ni närmar er.

Anmälan till: Jesper Eklund, 018-18 02 30 arb, 018-25 31 46 bost, 0707-91 46 88 gsm.